Tim Bosselaar

In mijn werk kan ik steunen op een brede en stevige achtergrond. Door het combineren van een gedegen (wetenschappelijke) opleiding in stem, spraak en taal met een uitgebreide werkervaring in theater en lesgeven ben ik in staat goed onderbouwd en professioneel maatwerk te verrichten, passend bij de meest uiteenlopende en specifieke opdrachten.

Ik studeerde Taalwetenschap en Neurolingu├»stiek. Aan deze wetenschappelijke opleiding heb ik later een meer toegepaste, praktische variant toegevoegd in de vorm van een studie Logopedie. Tijdens en na de opleiding heb ik me gespecialiseerd in de richting van stem, zang en theaterlogopedie. Daarnaast volgde ik verschillende cursussen in Estill Voice Training (EVTS) en in Complete Vocal Technique (beide zangmethodes), en in Manuele Facilitatie van de Larynx (strottenhoofdmassage). Ik had jarenlang een eigen logopediepraktijk waarin ik volwassenen met uiteenlopende stem-, spraak- en ademproblemen behandelde.

Foto Niels van Steenbergen

Foto Niels van Steenbergen


Langer terug werkte ik lange tijd in het theater, als technicus en ontwerper van licht en geluid. Daar zag ik niet alleen veel dans en theatervoorstellingen maar was ik vaak ook nauw betrokken bij het maakproces en bij de tournee van verschillende producties. Ik ken het theater dus van binnenuit.
Niet alleen achter de schermen, maar ook op het podium heb ik de nodige ervaring als (amateur)zanger en speler.

Naast mijn werk als zelfstandig stemcoach en trainer werk ik als docent aan de Hogeschool van Amsterdam en aan de Koningstheateracademie in Den Bosch.

Klik hier voor een volledig cv.