Stem- en spraakcoaching

Individuele coaching

Er is niet zoiets als dé juiste manier om je stem te gebruiken. Goed stemgebruik is altijd afhankelijk van de context en de boodschap die je wilt communiceren. Ik bied dan ook geen pasklaar pakket aan om je stemgebruik te verbeteren maar ga samen met jou op zoek naar hoe we jouw stem het beste kunnen laten aansluiten op wat jij te vertellen hebt. Jouw wensen en vragen zijn daarin leidend. Zo kun je bijvoorbeeld werken aan wat je (on)bewust uitstraalt met je stem of wat je kunt doen om een publiek (langer) te blijven boeien maar ook kijken naar je klankkleur of ademhaling. Uiteindelijk gaat het erom de vorm zo goed mogelijk op de inhoud te laten aansluiten of, beter nog, de vorm zo bij te schaven dat er inhoud wordt toegevoegd aan je boodschap.

In veel gevallen maak ik gebruik van een door mijzelf ontwikkeld model over effectief stemgebruik. Meer daarover kun je hier lezen. En hier vind je meer over mijn algemene werkwijze.

Neem contact op voor een kennismakingsgesprek of voor het plannen van één of meerdere coachingssessies. Meer informatie over praktische zaken, zoals tarieven vind je hier.

Trainingen en workshops voor groepen

Naast individuele coaching verzorg ik ook groepstrainingen en workshops. Ook hierbij ga ik uit van maatwerk. Een groep stadsgidsen loopt tegen andere dingen aan dan medewerkers van een klantenservice. Misschien heb je behoefte aan een workshop roepen voor je voetbalelftal of ben je opzoek naar een training in presentatievaardigheden voor het managementteam. Rondleiders, docenten, salesmedewerkers en amateuracteurs, ik kom graag een keer langs en leg je uit hoe je je stem optimaal inzet. Een training of workshop kan zowel gaan over adequaat maar ook over gezond en duurzaam stemgebruik en natuurlijk over een combinatie van beide.

Neem contact met me op voor vragen over tarieven en mogelijkheden.