Zangcoaching

Zingen is muziek maken met je lijf als instrument. De meeste muziekinstrumenten kun je uit elkaar halen om de verschillende onderdelen afzonderlijk te bestuderen. Bij je eigen stem gaat dat natuurlijk wat minder eenvoudig maar toch geloof ik dat het mogelijk is om de structuren die van invloed zijn op de zangstem los van elkaar te onderzoeken, te begrijpen en te besturen. Door te weten hoe een aanpassing aan het instrument een bepaald effect in het stemgeluid teweegbrengt kom je eenvoudiger en sneller bij het zanggeluid dat je zoekt. Zangers beginnen vaak al heel snel met “muziek maken” zonder zich volledig bewust te zijn van de mogelijkheden en beperkingen van hun eigen instrument. 

Ik ben geen zangdocent of -pedagoog, daar ben ik niet voor opgeleid. Ik ben zangcoach. Ik kan je helpen om met jouw eigen geluid, anatomie en technische vaardigheden, je zangstem optimaal te benutten. Ook, of misschien wel juist, als je al wat langer (professioneel) zingt kan dit een verfrissende aanpak zijn die weer een nieuw licht werpt op je eigen zangstem. 

Ik ben geschoold in zowel het Estill Voice Training System (EVTS), als in Complete Vocal Technique (CVT). Daarnaast heb ik een stevige theoretische basis als logopedist en taalwetenschapper (zie "over mij") om op terug te vallen. Natuurlijk zing ik zelf ook, langer dan ik me herinneren kan. 

Neem contact met me op om te horen wat er mogelijk is of voor een kennismakingsessie.